B&B  TWIST (pension am Wald)    
                             Tel: 05936-9249976
                        Mobiel: 015236837941
 
e-mail: info@pensionamwald.com
Tips voor uitstapjesTwist 

(uitgesproken met een lange "i") is een gemeente van de Niedersachsische provincie Emsland en ligt in het Natuurpark Bourtanger Moor Bargerveen direct aan de Nederlandse grens.

Geografisch
De Gemeente Twist ligt in het westelijke deel van de Provincie direct aan de Nederlandse grens, als ook de autosnelweg A31 en de rijksweg B402/E233 (de toekomstige in Twist uitgebreide A34). Twist is ook aangesloten op de Europastraat E233 die als verkeersader tussen Rotterdam, Amsterdam, Hamburg en Scandinavië dient.
Twist grenst aan de steden Haren, Meppen en de gemeenten Geeste, Emlichheim en Neuenhaus, als ook de gemeente Wietmarschen in het Grafschaft Bentheim.

Herkomst naam
De naam Twist is ontstaan doordat er lange tijd onenigheid was met Nederlanders over het grensverloop. Daardoor sprak men van 'Twistrich', wat vroeger in het Nederduits zoveel betekende als 'omstreden grens', of ook twist-gebied, waarbij twist zoveel zegt als strijd.

Landschap
In het jaar 2006 richtten de gemeente Emsland, het Grafschaft Bentheim en de Nederlandse provincie Drenthe samen het Internationale Natuurpark Bourtanger Moor Bargerveen op. Dit natuurpark strekt zich uit over een groot deel van de gemeente Twist en herbergt een unieke flora en fauna. In de winter herbergen zich talrijke trekvogels in dit gebied. Dit moet u echt gaan bekijken. 

Cultuur & Vrije Tijd
Er vinden regelmatig Folk- en Bluesconcerten plaats, deze feesten zijn zeer geliefd. n den Heimathäusern finden regelmäßig Folk- und Blueskonzerte statt, welche vom Heimatverein organisiert werden. Verder zijn er verenigingen als 'die Pättgesfahrer' en 'Oldtimerfreunde'. Die Pättgesfahrer ondernemen regelmatig fietstouren in de omgeving. Sporten in Twist; voetbal, handbal, zwemmen, paardrijden, tennis, tafeltennis, basketbal, dansen en turnen. 

Ambachten
Tot het midden van de 90er jaren domineerde de aardolie-, aardgas- en turf-industrie. Sindsdien zijn er juist in deze sector veel arbeidsplaatsen verloren gegaan. Deze konden langzamerhand door nieuwbouw van bedrijven, met name in het industriegebied aan de autosnelweg, vervangen worden. De grootste werkgever in de gemeente is de firma Wavin. Deze produceert kunststofleiding-systemen en is hierin marktleider van Europa. 

Weblinks
Homepage der Gemeinde Twist
Das Online-Ortsfamilienbuch Twist und Umgebung